Pipo kaksinkertaista fleeceä, tarkoituksena tehdä korvia suojaava malli kylmemmille keleille. Kaava itse piirretty ja tämä pipo oli testikappale. Kaavasta tuli kerralla hyvä, tosin itse piposta tuli vähän liian pieni omalle pian 3-vuotiaalleni jonka päänympärys on 48 cm, eli vähän pitää lisätä leveyttä seuraavaan hänelle ommeltuun pipoon. Tämä testikappale menisi kooltaan parhaiten lapselle jonka päänympärys olisi himpun verran pienempi. Tosin käyttöön tämäkin pipo meillä tuli, ei se sentään kiristä päätä, mutta on minun makuuni vähän liian nafti.

    

Vuoreksi laitoin valkoista fleeceä. Toiset tykkää että vuoritetuissa pipoissa ei vuorikangas näkyisi ollenkaan, itse taas tykkään että vuori nimenomaan saa/pitää näkyä tuoden osaltaan väriä ja ilmettä pipoon. Vuorikankaan värin mietinkin siksi aina sopivaksi siihen asuun jonka kanssa pipoa on tarkoitus käyttää, tai sitten käytän neutraaleja värejä kuten valkoinen tai harmaa.

Kohtalaisen haastavaa saada kuvattua näitä tekeleitä näinä synkkinä syksyn/talven aikoina, kun päivänvalossa ei pääse kuvaamaan kuin viikonloppuisin, eikä sitä päivänvaloa silloinkaan aina liiemmin ole. Ja sekin vielä lisähaasteena, että miten saa tuommoisen 3-vuotiaan suostumaan kuvaamiseen just sillä hetkellä kun aurinko paistaa!?  Pipon pinkki ei ole ihan noin kirkas kuin vasemmanpuoleisessa kuvassa, mutta ei myöskään noin hailakka kuin oikeanpuoleisessa kuvassa, vaan jotain näiden kuvien väliltä.

  

Tässä talvihattu myöskin omalla kaavalla, samasta pinkistä fleecestä kuin edellinen siilipipo, vaaleanpunaisella kruunun kuvalla. Vuori on tässä hatussa harmaa joten hattu sopii hyvin väreiltään lapsen pinkki-harmaaseen toppahaalariin.

Tämän hatun kaavan suunnittelun pohjana toimi viime talvena piirtämäni hattukaava joka toimi meillä tosi hyvin, suojaa hyvin korvia ja myös niskaa. Talvihatut teen kaksinkertaisesta fleecestä ja pakkasilla hatun alle laitetaan vielä kypärämyssy, eikä ole viime talvien kovillakaan pakkasilla pää ja korvat palelleet