Lempparini juustokakuista! Jos tykkää kirpeän sitruunaisesta mausta niin tykkää tästä kakustakin. Tein tämän kakun 23 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan.

Pohja:
n. 200 g keksejä (tässä 175 g paketti Pirkka-kaurakeksejä)
n. 50 g margariinia (itse laitan mutu-tuntumalla vähitellen, en tykkää liian rasvaisesta pohjasta)

Murustele keksit ihan pieneksi muruksi esim. muovipussissa kaulimen avulla. Sekoita joukkoon sulatettu rasva ja painele irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Täyte:
200 g Sunnuntai vaniljan makuinen tuorejuuston tyyppinen rahkavalmiste (tai ihan vaan maustamaton tuorejuusto)

2,5 dl Flora Vispiä
2 dl tomusokeria
1 pss Caipirinha Drink Mix- juomasekoitusta
4 liivatelehteä
3 rkl sitruunan tai limen mehua

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa tuorejuusto ja tomusokeri sekaisin. Lisää Caipirinha Drink Mix-jauhe. Kuumenna sitruunan/limen mehu ja sulata liotetut liivatelehdet siihen. Anna jäähtyä vähän aikaa ja lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen tuorejuustoseoksen joukkoon. Vatkaa kerma eri kulhossa vaahdoksi. Lisää kermavaahto tuorejuustoseoksen joukkoon. Kaada pohjan päälle ja anna hyytyä mielellään seuraavaan päivään. Koristeita ei välttämättä tarvita mutta voi laittaa mansikoita, kiiviä, muita marjoja tai hedelmiä jne...

 

Tässä vielä sivukuva.